Menu Sluiten
RijbewijsB

Je kunt in Nederland vanaf 16,5 jaar i.p.v. 18 jaar al beginnen met rijlessen. Lekker vroeg je rijbewijs halen, nog net voordat je gaat studeren of wellicht al gaat werken en een rijbewijs goed uitkomt. Hieronder kun je zien hoe 2-to-drive werkt:

Met 16,5 jaar al rijles volgen

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met de rijlessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch?

Haal vanaf 16 jaar jouw theorie

Ben jij 16 jaar? Dan kun je het theorie-examen B afleggen. Dit betekent dat jij deze toets dus al mag maken voordat je begint met rijlessen. Tijdens het examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Je hebt dit theoriecertificaat nodig om straks het rijexamen af te leggen.

16,5 en nu begint het echt!

Eindelijk is het zover: je bent 16,5 jaar en mag gaan beginnen met het volgen van rijlessen! Nu moet je alleen nog de beste rijschool bij jou in de buurt zien te vinden. En dat kan best wel eens lastig zijn. Wij kijken daarom tijdens de eerste les of we jou kunnen helpen naar het rijbewijs, maar ook kun jij kijken of de rijschool bij jou past!

Wie worden jouw coaches?

Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach. Dit is erg handig, want vanwege het gebrek aan rijervaring kan het soms wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach zit straks naast jou om je in deze situaties te helpen.

Coaches melden zich aan

Met 2toDrive kun jij als 17-jarige onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Inmiddels heb jij gekozen wie jou gaat coachen zodra je geslaagd bent voor je rijexamen. Check voor de zekerheid op www.2todrive.nl of jouw coaches aan de voorwaarden voldoen.

Aanvragen van de begeleiderspas

Als je meedoet met 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas komen de namen van jouw coaches te staan. De begeleiderspas zorgt ervoor dat je vanaf je 17e samen met je rijbewijs en een coach de weg op mag.

Rijexamen afleggen bij het CBR

Vanaf 17 jaar mag jij het rijexamen afleggen. Zenuwachtig? Relax, je bent echt niet de enige. Laat je examinator zien dat je veilig en zelfstandig rijdt. Perfect hoeft niet. Je krijgt van ons tips die jou kunnen helpen bij het halen van je examen.

Rijbewijs op je 17e

Je hebt je rijbewijs op je 17e gehaald. Gefeliciteerd! Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald kun je autorijden, toch? Nou, het kan in het het begin nog wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties goed in te schatten. Jouw coaches zijn er om je in dit soort situaties te helpen.

18 geworden, zonder coach de weg op

Je bent 18 geworden. Vanaf dit moment mag je zonder coach de weg op en heb je dus ook geen begeleiderspas meer nodig. Als 2toDriver heb jij rijervaring opgedaan waarmee jij een zelfverzekerdere en veiligere bestuurder bent geworden.

Theorie

Je moet minimaal 16 jaar zijn om het examen voor het theoriecertificaat B te kunnen behalen. Het theoriecertificaat heeft een geldigheid van 1,5 jaar.

Examen B

Dit examen wordt door een examinator van het CBR afgenomen in Doetinchem. Een locatie die ook regelmatig aangedaan wordt tijdens de rijlessen.

Tijdens het examen rijd ja als kandidaat binnen en buiten de bebouwde kom en moet je ook nog een bijzondere verrichting uitvoeren. Bijvoorbeeld de snelweg, achteruit file parkeren of keren op de weg. Kortom je moet een compleet zelfstandige en veilige rit laten zien van een half uur.

Geslaagd

Je rijdt tot je 18e onder begeleiding van de door jouw aangewezen coaches. Dit zodat je goed voorbereid de weg op kan en mag. Na je achttiende mag je helemaal zelfstandig de weg op.

 

Voor meer info: www.2todrive.nl