Menu Sluiten

Rijschool Rond-Oer vandaag weer opgestart

Per 11 mei is het verbod op rijles geven opgeheven. Toch start slechts de helft van de rijscholen direct de praktijklessen weer op. Degenen die vandaag weer aan de slag zijn, doen dat vaak met een mondkapje op. Zo doen wij het ook!

Mondkapje op

Om veilig te herstarten hebben de brancheverenigingen gezamenlijk een veiligheidsprotocol opgesteld. In dat protocol staat onder meer dat een mondkapje niet nodig is. Wel moet op voorhand triage plaatsvinden en het lesvoertuig moet tussen de lessen door doorgelucht en gedesinfecteerd worden. Een kwart van de instructeurs die vandaag lest, doet dat echter wel met een mondkapje op. Net als dat wij doen.

Thuisbrengen en ophalen

Een belangrijke voorwaarde die vanuit de overheid wordt gesteld is dat er ‘waar mogelijk’ afstand wordt gehouden. Het is daarom niet wenselijk om twee leerlingen bij elkaar in de auto te plaatsen, ook dat is terug te vinden in het protocol van de brancheverenigingen. Driekwart van de sector kan zich daarin vinden en zegt niet langer te gaan ‘taxirijden’, ofwel met een leerling in de auto de ander ophalen of thuisbrengen. Ook wij houden ons hier aan.