Menu Sluiten

Seat Leon, lesauto van het jaar 2015!

De Seat Leon is door de rijschoolbranche uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2015. De rijinstructeurs en rijschoolhouders die dinsdag testritten uitvoerden tijdens de Lesauto Testdag, beoordeelden het voertuig met een overall rapportcijfer van gemiddeld 8,5. Dat was hetzelfde cijfers als de titelverdediger Volkswagen Golf. Echter de Seat Leon had bijna eenderde meer beoordelingen, waardoor dat voertuig zich een jaar lang ‘Lesauto van het Jaar 2015′ mag noemen.

Seat-Leon-Lesauto-van-het-Jaar-2015-480x319

In totaal werden door bezoekers van de Lesauto Testdag ruim 500 testritten gemaakt in de voertuigen van 11 verschillende auto-importeurs. Aan het einde van de rit werd een beoordeling geven door de rijinstructeurs.

Lesauto van het Jaar

De Seat Leon scoorde vooral hoog op stuurgedrag, binnenruimte en zitcomfort. Deze punten werden door de rijschoolbranche met gemiddeld een 8,6 gewaardeerd. Uiterlijk en design en bedieningsgemak kregen het gemiddelde rapportcijfer 8,5.

Zijn grote concurrent, titelverdediger Volkswagen Golf, scoorde voornamelijk punten door de binnenruimte en zitcomfort, stuurgedrag en het zicht rondom. De Volvo V40 kreeg met een overall-beoordeling van een 8,2 de derde plaats.

Lesauto

De Renault Zoe kreeg een eervolle vermelding. Dit wegens haar populariteit als elektrische lesauto onder bezoekers van de dag. De Peugeot 308 scoorde met een een gemiddeld rapportcijfer van een 8,8 het hoogst van alle testauto’s. Echter omdat het aantal testritten niet aan de norm voor deelname aan de race voor de titel ‘Lesauto van het Jaar’ voldeed, kreeg ook dat voertuig een eervolle vermelding.

seat-leon-11

Tijdens de Lesauto Testdag konden rijinstructeurs en rijschoolhouders met diverse lesauto-modellen van Citroën, Ford, Mazda, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Toyota, Volkswagen en Volvo testritten maken. Ook kon dit jaar een testrit worden gemaakt op diverse Honda-motoren, waaronder de nieuwe CB650F, die de importeur dinsdag voor het eerst presenteerde. De prijs ‘Lesauto van het Jaar 2015′ werd afgelopen maandag uitgereikt ter afsluiting van de landelijke Lesauto Testdag, georganiseerd door VerkeersPro.nl.