2-to-Drive

RijbewijsB

2-to-drive is een pilot welke sinds enkele jaren loopt. Je kunt in Nederland vanaf 16,5 jaar i.p.v. 18 jaar al beginnen met rijlessen. Lekker vroeg je rijbewijs halen, nog net voordat je gaat studeren of wellicht al gaat werken en een rijbewijs goed uitkomt.

Theorie

Je moet minimaal 16 jaar zijn om het examen voor het theoriecertificaat B te kunnen behalen. Het theoriecertificaat heeft een geldigheid van 1,5 jaar.

Examen B

Dit examen wordt door een examinator van het CBR afgenomen in Doetinchem. Een locatie die ook regelmatig aangedaan wordt tijdens de rijlessen.

Tijdens het examen rijd ja als kandidaat binnen en buiten de bebouwde kom en moet je ook nog een bijzondere verrichting uitvoeren. Bijvoorbeeld de snelweg, achteruit file parkeren of keren op de weg. Kortom je moet een compleet zelfstandige en veilige rit laten zien van een half uur.

Geslaagd

Je rijdt tot je 18e onder begeleiding van de door jouw aangewezen coaches. Dit zodat je goed voorbereid de weg op kan en mag. Na je achttiende mag je helemaal zelfstandig de weg op.

 

Voor meer info: www.2todrive.nl 

 

Comments are closed